Salade met peer, roquefort en spek

20 MIN
2 personen
Salade met peer, roquefort en spek

Een heerlijke herfstsalade, dankzij de verrassende combinatie van peer, walnoten, roquefort kaas en krokant gebakken spek.

Ingrediënten

  • 2 bruin broodje
  • ½ citroen
  • 100 g roquefort
  • 2 peren
  • 30 g pecannoten
  • 1 stick honing
  • 120 g gerookt spek
  • 1 zakje gemengde sla
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 el mosterd
  • 2 el suiker
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de broodjes in 5-8 minuten krokant bakken.
  2. Pers het sap van de citroen uit. Verkruimel de roquefort. Snij de peren in plakjes en besprenkel met wat citroensap. Hak de pecannoten grof.
  3. Meng de rest van het citroensap met de honing, olijfolie en mosterd. Kruid met peper en zout.
  4. Bak de spekreepjes krokant in een antikleefpan zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier.
  5. Veeg de pan droog met keukenpapier en doe er dan de suiker en per persoon 1/2 eetlepel water in. Laat de suiker karameliseren en voeg dan de grofgehakte pecannoten toe. Schep goed om en laat afkoelen op een bakpapiertje.
  6. Verdeel de sla over de kommen. Meng er de helft van de dressing door. Schik op de sla de spekreepjes, verkruimelde roquefort, plakjes peer en de gekaramelliseerde pecannoten. Bedruppel met de rest van de dressing. Serveer met de broodjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 954.88 kcal
Koolhydraten 59.82 g
waarvan suikers 33.74 g
Vet 59.33 g
waarvan verzadigd 35.1 g
Proteïnen 27.85 g
Vezels 8.52 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin