Salade met spek, geitenkaas, gebakken appeltjes en honing-mosterddressing

20 MIN
2 personen
Salade met spek, geitenkaas, gebakken appeltjes en honing-mosterddressing

Een klassieke salade die je op menig restaurantmenukaart kan terugvinden, maar die wij gewoon graag lekker thuis maken: frisse salade met krokant gebakken spekjes, zachte geitenkaas, gebakken appeltjes, rozijnen en een sublieme honing-mosterddressing. Dé perfecte maaltijdsalade, yum!

Ingrediënten

  • 200 g kerstomaten
  • 1 appel
  • 1 stick honing
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 50 g rucola
  • 100 g geitenkaas
  • 30 g rozijnen
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 2 kl wittewijnazijn
  • 1 kl mosterd
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Halveer de kerstomaatjes. Schil de appel en snij in blokjes.
  2. Meng de wittewijnazijn met de honing, extra vierge olijfolie en de mosterd. Kruid met peper en zout. Dit is de dressing.
  3. Bak de spekblokjes krokant in een antikleefpan zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier. Bak nu in deze pan de blokjes appel aan tot ze goudbruin kleuren.
  4. Meng de helft van de dressing door de rucola en verdeel over de borden. Schik op de rucola de spekblokjes, plakjes geitenkaas, de rozijnen, de kerstomaatjes en de gebakken appeltjes. Bedruppel met de rest van de dressing, kruid met peper en zout en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 614.78 kcal
Koolhydraten 28.81 g
waarvan suikers 26.01 g
Vet 42.01 g
waarvan verzadigd 25.77 g
Proteïnen 16.73 g
Vezels 4.68 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin