Salade met spek, geitenkaas, gebakken appeltjes en honing-mosterddressing

20 MIN
2 personen
Salade met spek, geitenkaas, gebakken appeltjes en honing-mosterddressing

Een klassieke salade die je op menig restaurantmenukaart kan terugvinden, maar die wij gewoon graag lekker thuis maken: frisse salade met krokant gebakken spekjes, zachte geitenkaas, gebakken appeltjes, rozijnen en een sublieme honing-mosterddressing. Dé perfecte maaltijdsalade, yum!

Ingrediënten

  • 125 g kerstomaten
  • 2 appels
  • 1 stick honing
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 50 g rucola
  • 100 g geitenkaas
  • 30 g rozijnen
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 2 kl wittewijnazijn
  • 1 kl mosterd
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Halveer de kerstomaatjes. Schil de appels en snij in blokjes.
  2. Meng de wittewijnazijn met de honing, extra vierge olijfolie en mosterd. Kruid met peper en zout.
  3. Bak de spekblokjes krokant in een antikleefpan zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier. Bak nu in deze pan de blokjes appel aan tot ze goudbruin kleuren.
  4. Verdeel de rucola over de borden. Meng er de helft van de dressing door. Schik op de sla de spekblokjes, plakjes geitenkaas, de rozijnen, de kerstomaatjes en de gebakken appeltjes. Bedruppel met de rest van de dressing, kruid met peper en zout en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 662.08 kcal
Koolhydraten 39.78 g
waarvan suikers 37.49 g
Vet 41.94 g
waarvan verzadigd 25.77 g
Proteïnen 16.78 g
Vezels 6.63 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin