Salade fattoush met pitacroutons, geroosterde bloemkool en bietjes

35 MIN
2 personen
Salade fattoush met pitacroutons, geroosterde bloemkool en bietjes

Salade fattoush is een originele broodsalade uit de Libanese keuken. We voegen nog geroosterde bloemkool, bietjes en walnoten toe om er een echte maaltijdsalade van te maken. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 1 rode biet
  • 300 gr bloemkoolroosjes
  • 2 kl komijn
  • 1 teentje knoflook
  • ½ granaatappel
  • 2 kl shoarmakruiden
  • 2 pitabroodjes
  • 125 gr (soja)yoghurt
  • 2 el tahin
  • 2 kl sriracha
  • 25 gr pompoenpitten
  • 50 gr kruidensla
  • olijfolie
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Schil en snijd de rode biet in kleine parten. Schik de biet en bloemkoolroosjes op de bakplaat en hussel door elkaar met een scheutje olijfolie, komijn, zout en zwarte peper. Leg de ongepelde knoflook erbij. Rooster 15 min. in de oven.
  3. Granaatappel: klop met een houten lepel op de schil van de granaatappel terwijl je de granaatappel helemaal ronddraait. Zo komen de pitjes makkelijk los. Snijd vervolgens horizontaal doormidden en haal de pitjes eruit.
  4. Pitacroutons: meng 1 el olijfolie per persoon met de shoarmakruiden, zout en zwarte peper. Snijd de pitabroodjes overlangs open en bestrijk de snijkant met de gekruide olie. Snijd in driehoekjes. Haal de bakplaat met de groenten uit de oven, schep om en leg de pitacroutons erbij (of schik op een extra bakplaat). Haal de knoflook van de bakplaat. Schuif de bakplaat nog 5 min. in de oven.
  5. Pittige tahindressing: meng de sojayoghurt met de tahin en sriracha. Duw het zacht geworden vruchtvlees van de knoflook uit het velletje en plet met een vork. Meng door de dressing. Kruid met een snuifje zout.
  6. Rooster de pompoenpitten in een pan zonder vetstof (zie tip).
  7. Schik de kruidensla op het bord en schep de geroosterde groenten en de pitakrokantjes erbovenop. Drizzle de tahindressing erover. Werk af met de granaatappelpitjes en pompoenpitten. Smakelijk!
  8. Tip: Door de pompoenpitten te roosteren, geef je ze veel meer smaak! Houd de pan wel goed in de gaten, want de pitten verbranden snel!