Saladbowl met krieltjes, edamame kruidige dressing, rode kool en spinazie

30 MIN
2 personen
Saladbowl met krieltjes, edamame kruidige dressing, rode kool en spinazie

Ze zeggen wel eens dat je de regenboog moet eten. Met deze saladbowl helpen we je al goed op weg. Al die prachtige kleuren! En de ingrediënten zijn bovendien ook helemaal in het seizoen.

Ingrediënten

  • 400 gr krielaardappelen
  • 2 kl za'atar
  • ½ rode ui
  • ½ rode kool
  • 200 gr edamame
  • ½ rode chilipeper
  • 1 teentje knoflook
  • 10 gr platte peterselie
  • 10 gr munt
  • 1 potje (soja)yoghurt
  • 150 gr spinazie
  • olie
  • scheutje witte wijnazijn
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bedek een bakplaat met bakpapier. Breng een pot gezouten water aan de kook voor de edamameboontjes.
  2. Halveer de krieltjes (schillen hoeft niet) en hussel op de bakplaat door elkaar met een scheut olie, de za’atarkruiden, zout en zwarte peper. Bak zo’n 20-25 min. in de oven.
  3. Snijd de ui in fijne ringen. Versnipper de rode kool (reken op zo'n 150 g per persoon). Kneed samen met de rode ui, een snuifje zout en een scheutje witte wijnazijn met je handen door elkaar. Door het kneuzen wordt de kool zachter en beter verteerbaar (zie tip).
  4. Kook de edamameboontjes 3-5 min. tot de peulen heldergroen zijn. Controleer of ze gaar zijn: als je de boontjes kan pletten tussen je vingers, zijn ze perfect. Schep de peulen uit het water en spoel onder koud water om het kookproces te stoppen. Haal de boontjes uit de peulen. Strooi er wat (grof) zout over.
  5. Kruidige yoghurt: verwijder de zaadjes uit de chilipeper en hak de peper fijn. Pers de knoflook en hak de kruiden fijn. Meng de chilipeper, knoflook en verse kruiden met de sojayoghurt en een scheutje olie. Breng op smaak met zout en zwarte peper.
  6. Controleer of de krieltjes gaar zijn. Verdeel de krieltjes, rode koolsla, edamameboontjes en de spinazie over een diepe kom. Werk af met de kruidige yoghurt en serveer meteen. Smakelijk!
  7. TIP: Voeg voor wat extra pit een snuifje chilivlokken toe!