Feestelijke chocoladetaart met aardbeien

105 MIN
16 porties
Feestelijke chocoladetaart met aardbeien

Deze feestelijke chocoladetaart is dé perfecte afsluiter van het kerstmenu. Versierd met aardbeien is dit dessert de blikvanger van de avond.

Ingrediënten

    Voor het biscuit

  • 400 g bloem
  • 15 g bakpoeder
  • 1 kl bicarbonaat
  • 50 g cacaopoeder
  • 3 eieren
  • 350 g rietsuiker
  • 145 ml zure room
  • 300 ml water
  • 175 g boter, gesmolten
  • 125 ml zonnebloemolie
  • 1 kl vanille-extract
  • 1 snufje zout
  • Voor de boterroom

  • 175 g chocolade, gesmolten, puur
  • 250 g boter, kamertemperatuur
  • 135 g tagatesse
  • 1 kl vanille-extract
  • Voor de slagroom

  • 500 ml room
  • 25 g tagatesse
  • Voor de ganache

  • 400 g chocolade, grof gehakt, puur
  • 320 ml room
  • 80 g boter, in blokjes
  • Voor de afwerking

  • 500 g aardbeien, in plakjes
  • 100 g chocolade, geraspt, puur

Bestel deze producten online

BEREIDING

    Het biscuit

  1. Verwarm de oven voor op 165 °C.
  2. Klop de eieren witschuimig met de rietsuiker.
  3. Meng de gesmolten boter, de zure room, de vanille, de zonnebloemolie, het water en het zout.
  4. Voeg nu met een spatel voorzichtig de eieren bij het botermengsel.
  5. Zeef de cacao samen met het bakpoeder, het bicarbonaat en de bloem en spatel dit voorzichtig onder de ei-botermassa.
  6. Giet het beslag in een ronde bakvorm en zet in de oven. Bak 55 minuten, ontvorm en laat afkoelen.
  7. De boterroom

  8. Roer de boter glad en meng met de gesmolten chocolade, de vanille en de tagatesse. Laat opstijven.
  9. De slagroom

  10. Klop de room met de tagatesse stevig op tot slagroom.
  11. Snijd de biscuit in 3 schijven. Leg 1 schijf op je werkblad en strijk hierover een laag slagroom. Bedek met de volgende schijf biscuit. Druk aan en herhaal.
  12. Besmeer de bovenste schijf met boterroom, alsook de zijkant van de taart.
  13. De Ganache

  14. Kook de room, giet deze op de chocolade en roer goed. Voeg dan de boter toe en roer verder tot een gladde massa. Laat even afkoelen.
  15. Bestrijk de bovenkant en de zijkant van e taart met de ganache. Versier de taart met aardbeien en chocoladekrullen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 937.59 kcal
Koolhydraten 72.59 g
waarvan suikers 45.6 g
Vet 70.06 g
waarvan verzadigd 38.51 g
Proteïnen 8.64 g
Vezels 4.62 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin