Romige potpie van kip met champignons

40 MIN
4 personen
Romige potpie van kip met champignons

Deze heerlijke potpie is een romig kommetje met kip, champignons en groente lentegroentjes. Geserveerd met een krokant van bladerdeeg.

Ingrediënten

  • 4 kipfilet, in stukken
  • 1 vel bladerdeeg
  • 4 wortelen, in blokjes
  • 250 g champignons, gehalveerd
  • 250 g erwten
  • 250 g sperziebonen
  • 1 ui, fijngehakt
  • 100 g bloem
  • 50 ml room
  • 1 laurierblaadje
  • 2 takjes tijm
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 210 °C.
  2. Snijd vier rondjes uit het bladerdeegvel. Schik ze op een bakplaat en bak in 8-10 minuten goudbruin in de oven. Haal uit de oven en zet opzij. Verlaag de oventemperatuur naar 180 °C.
  3. Stoom de kip met de ui en de wortelen gaar. Kruid bij met peper en zout. Voeg na 5 minuten de champignons toe en laat even mee stomen.
  4. Schep de kip en groenten in een kom en bestrooi met de bloem. Voeg het laurierblaadje en de tijm toe.
  5. Blancheer de erwten en bonen in gezouten water. Giet af en voeg toe aan de groenten en kip. Roer er de room door en kruid met een beetje zout.
  6. Verdeel de kip-groenten mengeling over vier kommen en zet 7 minuten in de oven. Haal uit de oven en serveer met de krokante deegcirkels.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 654.56 kcal
Koolhydraten 61.78 g
waarvan suikers 10.54 g
Vet 20.46 g
waarvan verzadigd 8.79 g
Proteïnen 51.61 g
Vezels 11.75 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin