Quinoa met honing geroosterde groenten, geitenkaas en pompoenpitten

25 MIN
2 personen
Quinoa met honing geroosterde groenten, geitenkaas en pompoenpitten

Dat wordt genieten vandaag, met deze heerlijke quinoa in combinatie met honing geroosterde wortelen en pastinaak, een lekkere citroendressing, frisse geitenkaas en crunchy pompoenpitten. Een kleurrijk bord dat ook nog eens lekker gezond is!

Ingrediënten

  • 2 wortelen
  • 1 pastinaak
  • 2 sticks honing
  • 2 kl ras el hanout
  • 30 g pompoenpitten
  • 130 g quinoa
  • ½ citroen
  • 10 g bladpeterselie
  • 100 g geitenkaas
  • 20 g gedroogde veenbessen
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de wortelen en pastinaak en snij ze in balkjes. Meng de helft van de honing, de ras el hanout, peper, zout en de olijfolie in een kom. Hussel de groenten door de marinade. Bedek een bakplaat met bakpapier, schik hierop de groenten en zet 17 minuten in de voorverwarmde oven. Schep regelmatig om. Strooi er de laatste 3 minuten de pompoenpitten over.
  2. Breng per persoon 200 milliliter gezouten water aan de kook. Voeg de quinoa toe en laat ongeveer 15 minuten pruttelen op een matig vuur, totdat alle water is opgenomen. Roer regelmatig om.
  3. Pers het sap van de citroen en meng met de extra vierge olijfolie en de rest van de honing. Kruid met peper en zout. Dit is de dressing. Hak de bladpeterselie fijn en verkruimel de geitenkaas.
  4. Meng de geroosterde groenten, pompoenpitten, fijngesneden bladpeterselie, gedroogde veenbessen en de dressing door de quinoa. Overstrooi met de geitenkaas en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 776.56 kcal
Koolhydraten 79.43 g
waarvan suikers 21.48 g
Vet 40.09 g
waarvan verzadigd 10.2 g
Proteïnen 23.52 g
Vezels 11.66 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin