One pot quinoa met olijven en gekaramelliseerde citroen

25 MIN
2 personen
One pot quinoa met olijven en gekaramelliseerde citroen

Op zoek naar een origineel en gemakkelijk vegetarisch gerecht? Dan heb je't gevonden! Deze originele quinoa die je in een kookpot klaarmaakt zal je helemaal verrassen! De gekaramelliseerde citroen, waarvan je het sap op het einde over het gerecht uitperst, zo goed!

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 citroen
  • 130 g quinoa
  • 1 kl komijn
  • 1 kl paprikapoeder
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 40 g groene olijven
  • 10 g koriander
  • 100 g spinazie
  • 20 g amandelschilfers
  • 1 kl suiker
  • 1 kl boter
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de sjalot fijn. Pers de knoflook. Breng per persoon 150 milliliter water aan de kook en los er de groentebouillon in op.
  2. Halveer de citroen. Smelt de boter in een kookpot. Strooi de suiker over de citroen (op de snijkant) en bak de citroenhelften 2 minuten op de snijkant, tot de onderkant begint te karamelliseren. Schep uit de pan en hou opzij. Kuis de pan even uit met wat keukenpapier.
  3. Verhit de olijfolie in de kookpot en voeg de sjalot en knoflook toe. Laat 2 minuten stoven en voeg dan de komijn, het paprikapoeder, de quinoa peper en zout toe. Laat 1 minuut stoven en voeg dan de tomatenblokjes in blik en de groentebouillon toe. Roer goed om en breng aan de kook. Zet een deksel op de pot en laat 12 minuten pruttelen, roer regelmatig om.
  4. Halveer de olijven. Pluk de blaadjes van de koriander.
  5. Roer de spinazie door de quinoa en laat nog 3 minuten garen, tot de spinazie geslonken is. Pers er het sap van de gegrilde citroen bij. Kruid bij met peper en zout.
  6. Schep de quinoa in kommen en werk af met groene olijven, amandelschilfers en blaadjes koriander.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 520.72 kcal
Koolhydraten 58.29 g
waarvan suikers 8.06 g
Vet 24.3 g
waarvan verzadigd 4.72 g
Proteïnen 17.85 g
Vezels 9.52 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin