Plattekaastaart met frambozen en witte chocolade

200 MIN
8 personen
Plattekaastaart met frambozen en witte chocolade

Een gezellige afternoon tea met vriendinnen gepland? Say cheese! Met deze makkelijke plattekaastaart met frambozen heb je een luxueus dessert. En nee, het hoeft niet perse thee te zijn, een glaasje cava past net zo goed.

Ingrediënten

  • 300 g frambozen
  • 500 g plattekaas
  • 175 g petit beurres
  • 100 g suiker
  • 6 blaadjes gelatine
  • 1½ el citroensap
  • 50 g boter
  • 250 ml room
  • 50 g witte chocolade

BEREIDING

  1. Bekleed een springvorm met bakpapier. Week de gelatineblaadjes in koud water.
  2. Smelt de boter. Maal de koekjes fijn. Voeg de gesmolten boter toe en meng. Verdeel onderaan in de springvorm en duw goed aan. Laat opstijven in de koelkast.
  3. Mix 250 g frambozen tot een puree. Doe samen met de suiker en het citroensap in een pannetje en warm op tot de suiker gesmolten is.
  4. Knijp de gelatineblaadjes uit en meng met de puree.
  5. Meng de plattekaas met de frambozenpuree. Klop de room op en spatel door de mengeling. Giet in de springvorm en laat 3u opstijven in de koelkast.
  6. Haal de taart uit de springvorm en decoreer met frambozen, witte chocolade krullen en viooltjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 419.86 kcal
Koolhydraten 40.84 g
waarvan suikers 34.97 g
Vet 23.11 g
waarvan verzadigd 13.54 g
Proteïnen 12.16 g
Vezels 3.14 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin