Broodpudding met bosvruchten

45 MIN
4 personen
Broodpudding met bosvruchten

Een eenvoudige en overheerlijke manier om restjes brood te verwerken! Je kan ook diepvriesfruit gebruiken in dit recept. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 8 sneden brood, in stukjes
  • 175 g frambozen
  • 175 g braambessen
  • 175 g bosbessen
  • 20 g poedersuiker
  • 8 eieren
  • 550 ml melk
  • 180 ml lichte room
  • 200 g suiker
  • 1 el vanillepoeder
  • 1 kl kaneel
  • ¼ kl nootmuskaat

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C.
  2. Meng in een kom de stukjes brood met de frambozen, braambessen en bosbessen. Verdeel over 4 ingevette ovenkommetjes.
  3. Klop in een andere kom de eieren los met de mixer. Voeg de suiker toe en mix opnieuw. Schenk er de lichte room, de melk, het vanillepoeder, de kaneel en de nootmuskaat bij. Blijf mixen op een lage snelheid tot alles goed vermengd is.
  4. Giet de eiermengeling over de ovenkommetjes met het fruit in. Vul ze helemaal tot aan de rand. Plaats ze in een grote ovenschaal gevuld met kokend water. Zorg dat het water tot aan de helft van de ovenkommetjes reikt.
  5. Zet 30-35 minuten in de oven. Haal nadien uit de oven en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Bestrooi ze met poedersuiker en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 738.43 kcal
Koolhydraten 104.66 g
waarvan suikers 79.82 g
Vet 23.03 g
waarvan verzadigd 9.81 g
Proteïnen 24.11 g
Vezels 9.85 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin