Witte vis met prei, venkel en wittewijnsaus

25 MIN
2 personen
Witte vis met prei, venkel en wittewijnsaus

Oh wat een heerlijk luxueus en verfijnd gerechtje! Net als op restaurant, maar zo gemakkelijk om thuis te maken! Een bedje van gestoofde prei en venkel, die subtiel afsmaakt, met daarbij een lekker stukje vis en een zalige wittewijnsaus. En schenk jezelf gerust ook een glaasje wijn in om hiervan te genieten...

Ingrediënten

  • 3 stengels prei
  • 1 venkel
  • 1 sjalot
  • 10 g dille
  • ½ visbouillonblokje
  • 2 witte visfilets
  • 1 brikje lichte room
  • 1 el olijfolie
  • 2 el boter
  • 3 el bloem
  • 100 ml witte wijn
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Was de prei en snij in ringen. Snij de venkel in blokjes. Snij de sjalot fijn. Hak de dille fijn.
  2. Breng per persoon 50 milliliter water aan de kook en los er de aangegeven hoeveelheid visbouillon in op.
  3. Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de prei en venkel toe. Stoof 10-15 minuten op een matig vuur. Roer af en toe.
  4. Laat de helft van de boter smelten in een steelpannetje en stoof de fijngesneden sjalot aan. Voeg na 3 minuten de visbouillon toe en laat tot de helft inkoken. Voeg de witte wijn toe en laat opnieuw tot de helft inkoken.
  5. Doe de bloem in een bord of schaal. Dep de visfilets droog met keukenpapier, kruid ze met peper en zout en haal door de bloem. Smelt de rest van de boter in een pan en bak de visfilets goudbruin, 3 à 4 minuten per kant. Roer de room door de saus, breng op smaak met peper en zout en roer er de fijngehakte dille door.
  6. Kruid de gestoofde venkel en prei met peper en zout. Schep op borden en leg er een stuk gebakken visfilet bij. Schep er de saus over en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 752.74 kcal
Koolhydraten 46.03 g
waarvan suikers 18.66 g
Vet 38.05 g
waarvan verzadigd 18.67 g
Proteïnen 41.26 g
Vezels 16.68 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin