Plaattaart met tomaat, paprika en prinsessenboontjes

30 MIN
2 personen
Plaattaart met tomaat, paprika en prinsessenboontjes

Is het een quiche? Is het een pizza? Neen, dat is het niet. Het is een snelle tusseninvariant. Je tovert hem zo op tafel voor je hongerige kroost. Ook geweldig als entertaingerecht tijdens een nazomers etentje met vrienden.

Ingrediënten

  • 2 el bruschetta rosso-kruiden
  • 3 romatomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 10 gr basilicum
  • 1 rode paprika
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 rond vel bladerdeeg
  • 200 gr prinsessenboontjes
  • 30 gr amandelen
  • 1 el tahin
  • olijfolie
  • scheutje witte wijnazijn
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Breng een pot met gezouten water aan de kook voor de prinsessenboontjes.
  2. Meng de bruschetta rosso met 1 el olijfolie per persoon (zie tip).
  3. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Hak de knoflook en het basilicum fijn. Meng de tomaat, knoflook en het basilicum met een scheutje olijfolie. Kruid met zout en zwarte peper.
  4. Snijd de paprika in reepjes. Meng de tomatenpuree onder de bruschetta rosso.
  5. Rol het bladerdeeg open (laat het bakpapier zitten) en smeer een laagje tomatenpuree op de bodem. Blijf daarbij 0,5 cm van de rand. Schik de paprika erbovenop. Besprenkel met olijfolie en kruid met zout en zwarte peper. Zet de plaattaart 15-20 min. in de voorverwarmde oven.
  6. Kook intussen de prinsessenboontjes in zo'n 4 min. beetgaar. Giet af.
  7. Hak de amandelen fijn en rooster goudbruin in een pan zonder vetstof.
  8. Tahindressing: meng de tahin met de witte wijnazijn en een scheutje water tot een gladde dressing. Meng de tahindressing onder de prinsessenboontjes, kruid met zout en zwarte peper. Werk af met de amandelen.
  9. Haal de plaattaart uit de oven en verdeel de tomaat erover. Serveer met de prinsessenboontjes. Smakelijk!
  10. TIP: Laat even staan, de bruschettakruiden zullen de olijfolie volledig opnemen.