Pita pulled pork met koolsla, frisse komkommer en BBQ-saus

20 MIN
2 personen
Pita pulled pork met koolsla, frisse komkommer en BBQ-saus

Pulled pork kun je tegenwoordig al kant-en-klaar kopen in de betere supermarkt. Lekker handig om dit supersnelle gerechtje klaar te maken! Wat meer tijd? Er staan ook verschillende recepten voor pulled pork hier op de website!

Ingrediënten

  • ½ komkommer
  • 1 el ketchup
  • 2 el shoarmakruiden
  • 300 g koolsla
  • 300 g pulled pork
  • 4 pitabroodjes
  • olijfolie
  • 2 el wittewijnazijn
  • 1 el suiker
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C voor de pitabroodjes. Of haal de broodrooster boven, dan heb je de oven niet nodig voor dit gerecht.
  2. Snijd de komkommer overlangs in twee en dan in fijne plakjes. Meng 0,5 el witte wijnazijn per persoon met een snuifje zout en zwarte peper, voeg de komkommer toe en schep goed om. Laat marineren.
  3. Barbecuesaus: meng de ketchup met 0,5 el witte wijnazijn per persoon, suiker,shoarmakruiden, 1 el water per persoon, zout en zwarte peper (zie tip).
  4. Verhit een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog en voeg de koolsla toe. Roerbak 5 min. tot de kool zacht geworden is. Kruid met zout en zwarte peper. Schep uit de pan en houd apart.
  5. Verhit opnieuw wat olijfolie in de pan op middelhoog en voeg de pulled pork toe. Roerbak 3 min. en voeg dan de barbecuesaus toe. Schep goed om zodat de saus mooi rond het vlees kleeft.
  6. Rooster de pitabroodjes 5 min. in de oven of 2 min. in de broodrooster.
  7. Snijd het pitabrood open en vul op met de pulled pork en koolsla. Serveer de frisse komkommer erbij.
  8. TIP: Houd je van pit? Voeg dan wat chilivlokken of cayennepeper toe aan je saus.