Pita met gemarineerde varkensreepjes, Provençaalse groenten en looksaus

15 MIN
2 personen
Pita met gemarineerde varkensreepjes, Provençaalse groenten en looksaus

Ken je dat: je hebt zin in fastfood maar ook in een gezonde portie groenten tegelijk? Ik schotel je een heerlijk compromis voor. En bovendien klaar in 15 minuten. Zo snel ben je niet heen en terug van de pitazaak!

Ingrediënten

  • 400 gr Provençaalse groentemix
  • 2 kl shoarmakruiden
  • 4 pitabroodjes
  • 300 gr varkensreepjes tex-mex
  • 100 gr looksaus
  • 50 gr gemengde sla
  • olijfolie
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C voor de pitabroodjes. Of haal de broodrooster boven. Dan heb je de oven niet nodig voor dit gerecht.
  2. Verhit wat olijfolie in een grote pan of wok en voeg de Provençaalse groentemix en de shoarmakruiden toe. Roerbak 6-7 min. (zie tip) op middelhoog vuur.
  3. Rooster de pitabroodjes 5 min. in de oven of 2 min. in de broodrooster.
  4. Verhit wat olijfolie in een aparte pan en bak de varkensreepjes 4-5 min. op middelhoog vuur.
  5. Snijd het pitabrood open en besmeer de binnenkant met looksaus. Vul op met wat gemengde sla, de Provençaalse groenten en de varkensreepjes. Serveer met extra sla en looksaus. Smakelijk!
  6. TIP: Voeg een scheutje water toe aan de groenten om ze sneller te doen garen. Laat het water volledig verdampen op hoog vuur.