Pita met hartjesburger, koolsla en pastinaakfrietjes

30 MIN
2 personen
Pita met hartjesburger, koolsla en pastinaakfrietjes

Love is in the air! Op zoek naar een leuke maaltijd met Valentijn voor het hele gezin? Maak eens deze leuke hartjesburgers! Vraag ernaar bij je beenhouwer of vorm ze zelf met veel liefde. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 25 gr rozijnen
  • 1 pastinaak
  • ½ rode appel
  • 100 gr koolsla
  • 50 gr mayonaise
  • 4 pitabroodjes
  • 1 avocado
  • 4 hamburgers, in hartjesvorm
  • (olijf)olie
  • boter
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier. Laat de rozijnen wellen in een kommetje lauwwarm water.
  2. Snijd de pastinaak in frietjes (schillen hoeft niet). Hussel op de bakplaat door elkaar met wat olie. Rooster 20-25 min. in de oven, tot de frietjes goudbruin zijn. Schep halverwege eens om. Haal uit de oven en kruid met zout.
  3. Snijd de appel in reepjes (schillen hoeft niet). Schep samen met de koolsla, een lepeltje van de mayonaise en de rozijnen (uitgelekt) onder elkaar. Kruid met zout en zwarte peper.
  4. Rooster de pitabroodjes 4 min. in de oven. Snijd het vruchtvlees van de avocado in plakjes en kruid met zout en zwarte peper (zie tip).
  5. Smelt een klontje boter in een pan en bak de hamburger zo’n 5-7 min. op middelhoog vuur. Draai regelmatig om.
  6. Bestrijk de binnenkant van de pitabroodjes met wat mayonaise. Schep er vervolgens de koolsla, enkele plakjes avocado en een burger in. Serveer met de pastinaakfrietjes. Smakelijk!
  7. TIP: Prak de avocado, zo kan je hem makkelijk tussen je pitabroodje smeren.