Kriekentaart met amaretto

50 MIN
8 porties
Kriekentaart met amaretto

De sappige kriekjes passen perfect bij de smaak van frangipane, verrijkt met de Italiaanse amandellikeur Amaretto. Een taart voor echte genieters!

Ingrediënten

  • 375 g bladerdeeg
  • 600 g kersen, ontpit
  • 185 g amandelen
  • 175 g kersenconfituur
  • 2 eieren
  • 1 eidooier
  • 1 el slagroom
  • 1 el Amaretto
  • 85 g boter, ongezout
  • 110 g basterdsuiker
  • 2 el poedersuiker

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Rol het bladerdeeg uit in een ronde taartvorm en snijd het overtollige deeg eraf. Klop het eigeel op met de slagroom en bestrijk hiermee de bodem en randen van de taart. Laat 15 minuten rusten in de koelkast.
  3. Mix om de frangipane te maken de amandelen, de basterdsuiker, de zachte boter, 2 eieren en de Amaretto door elkaar tot een gladde pasta.
  4. Haal de taartdeeg uit de koelkast, prik met een vork gaatjes in de bodem. Smeer er de confituur over, vergeet de randen niet. Vul de taart met de frangipane net niet tot de rand. Dompel er nu de kersen in.
  5. Zet de taart gedurende 15-20 minuten in de oven tot ze goudbruin ziet. Laat 5 à 10 minuutjes rusten en werk dan af met poedersuiker.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 555.99 kcal
Koolhydraten 49.18 g
waarvan suikers 31.38 g
Vet 34.33 g
waarvan verzadigd 12.27 g
Proteïnen 9.61 g
Vezels 4.47 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin