Pasteis de nata

45 MIN
4 personen
Pasteis de nata

Pasteis de nata zijn typische bladerdeeggebakjes met een custardvulling uit Lissabon in Portugal, en ze zijn helemaal niet zo moeilijk om zelf te maken!

Ingrediënten

  • 2 vellen bladerdeeg
  • 1 citroen, geraspt
  • 30 g bloem
  • 180 g kristalsuiker
  • ½ vanillestokje
  • 4 eieren
  • 300 ml room
  • 1 el kaneel

BEREIDING

  1. Verwarm de oven op 220 °C.
  2. Schenk 100 milliliter room bij de bloem en roer stevig door met een garde tot het een glad deeg wordt.
  3. Doe de overige room in een kookpot en laat samen met de citroenzeste en vanillestokjes opwarmen. Schenk het bij de opgeklopte bloem en doe er de suiker bij. Roer goed door en voeg er al roerend de eidooiers bij. Breng het geheel in de kookpot tot op het kookpunt. Blijf roeren.
  4. Haal de pot van het vuur als het deeg dik genoeg is. Laat afkoelen.
  5. Leg de 2 vellen bladerdeeg op elkaar en rol ze op tot een worst. Snijd hieruit schijven van ongeveer 3 centimeter en plet ze tot een kommetje. Leg ze in een grote bakvorm met 12 kleine vormpjes (of 12 aparte, kleine vormpjes) en vul ze met de vulling.
  6. Zet het gebak 20 minuten in de voorverwarmde oven. Bestrooi nadien met kaneel en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 987.08 kcal
Koolhydraten 98.86 g
waarvan suikers 52.53 g
Vet 58.77 g
waarvan verzadigd 28.04 g
Proteïnen 15.19 g
Vezels 2.87 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin