Zomerse spaghetti carbonara met spek, kerstomaat en courgette
35 MIN
2 personen
Ons favoriete pastagerecht - pasta carbonara - bevat nagenoeg geen groenten. Lekker, maar niet zo in balans. We maken een zonnige en lichtere zomervariant van deze Italiaanse klassieker met lekker veel groenten en kalkoenspek. Prego!
Breng een ruime pot lichtgezouten water aan de kook voor de pasta.
Halveer de kerstomaten. Snijd de courgette in de lengte in 4, verwijder de zaadlijst (zie tip) en snijd in schuine plakjes van 1 cm. Pers de knoflook.
Hak de Gran Moravia in kleine stukjes. Kluts de eieren (2 volledige eieren en 1 eigeel) op in een kommetje en voeg de Gran Moravia toe. Kruid met voldoende zwarte peper. Houd apart voor later.
Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak het kalkoenspek krokant. Haal uit de pan.
Kook de pasta in zo'n 8 min. al dente. Giet de pasta af, maar houd een kopje van het kookvocht apart.
Bak in de pan van het spek de courgette, kerstomaten en knoflook zo'n 4 min. op een hoog vuur, tot de courgette beetgaar is. Kruid met de Italiaanse kruiden, zout en zwarte peper.
Schik de pasta opnieuw in de pot en voeg het eimengsel, spek en de groenten toe. Roer goed om en voeg eventueel wat kookvocht toe voor een extra smeuïge saus. Smakelijk!
TIP: Wij verwijderen de zaadlijst om de courgette mooi te kunnen bakken. In de zaadlijst zit veel vocht dat ervoor zou zorgen dat de courgette stoomt in plaats van bakt. Maar: aan jou de keuze!