Pasta met kippengehakt, spek, spinazie, champignons en kruidenkaas
30 MIN
2 personen
Dit is het favoriete gerecht van onze grafische vormgever Bruno! De 'peuterspaghetti' die zijn mama altijd klaarmaakte. Heerlijk romig en met kippengehakt én spekblokjes, dat is altijd dubbel genieten!
Breng een pot met gezouten water aan de kook voor de pasta.
Snijd de champignons in plakjes en hak de spinazie grof.
Bak de spekblokjes goudbruin en krokant in een ruime pan op middelhoog vuur (zie tip). Laat uitlekken op keukenpapier. Bak in dezelfde pan het gehakt rul door het met een vork of spatel in kleinere stukken te prakken. Haal uit de pan.
Bak vervolgens de champignons 5 min. op hoog vuur in dezelfde pan. Voeg indien nodig een scheutje olijfolie toe. Verlaag het vuur en voeg de spinazie toe. Laat de spinazie slinken. Voeg de kruidenkaas toe en laat smelten. Laat op zacht vuur pruttelen.
Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking. Giet af, maar bewaar een kopje van het kookvocht.
Schep het spek, het gehakt en de pasta onder de saus. Voeg een scheut kookvocht toe om het geheel lekker smeuïg te maken. Proef en breng verder op smaak met zout en zwarte peper.
Serveer de pasta met de geraspte kaas. Smakelijk!
TIP: We bakken de spekjes graag apart voor extra crunch, maar je kan ze ook gerust samen met het gehakt bakken.