Parelhoen met savooikool en peertjes

50 MIN
4 personen
Parelhoen met savooikool en peertjes

Een heerlijk feestelijk gerecht, zoals de bomma het zou maken: parelhoen met savooikool en lekkere stoofpeertjes. Zalig met kroketjes!

Ingrediënten

  • 4 parelhoenfilets
  • 4 peren
  • 500 g savooikool
  • 1 citroen
  • 400 ml rode wijn
  • 4 el suiker
  • 1 takje tijm
  • 3 kaneelstokjes
  • 1 kruidnagel
  • nootmuskaat
  • 1 el plantaardige olie
  • 1 klontje boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de peren, halveer ze in de lengte en verwijder het klokhuis. Haal met een dunschiller enkele reepjes schil van de citroen. Breng de rode wijn aan de kook met de suiker, de citroenschilletjes, de tijm, de kaneel en de kruidnagel. Laat de peren hierin 20 minuten sudderen tegen de kook aan. Laat de peertjes afkoelen in het kookvocht.
  2. Kruid de parelhoen met peper en zout en bak goudbruin in een klontje boter. Blus met een paar eetlepels water. Dek af en laat 15 minuten garen op een zacht vuur.
  3. Spoel en snij de savooikool in fijne reepjes. Roerbak 5 minuten in 1 eetlepel plantaardige olie. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  4. Snij de parelhoenfilets in plakjes en verdeel samen met de savooikool over de borden. Leg er de lauwe peertjes bij en lepel er wijnsaus over. Serveer met kroketjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 523.12 kcal
Koolhydraten 39.56 g
waarvan suikers 34.01 g
Vet 16.52 g
waarvan verzadigd 5.6 g
Proteïnen 30.16 g
Vezels 9.43 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin