Spaghetti met paddenstoelen en pancetta

30 MIN
4 personen
Spaghetti met paddenstoelen en pancetta

Een heerlijk herfstige pasta, deze spaghetti met gedroogde en verse champignons en krokant gebakken pancetta.

Ingrediënten

  • 400 g spaghetti
  • 150 g pancetta, in reepjes
  • 500 g kastanjechampignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 25 g eekhoorntjesbrood
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Week het eekhoorntjesbrood 5 minuutjes in 175 ml warm water. Laat goed uitlekken en snipper daarna fijn. Bewaar het paddenstoelenvocht.
  2. Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes. Pel en hak de knoflook grof.
  3. Fruit de knoflook in een scheutje olijfolie. Schep de knoflook eruit en bak de reepjes pancetta in de knoflookolie. Laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Giet het spekvet weg en roerbak in dezelfde pan de champignons en het eekhoorntjesbrood. Doe er het bewaarde paddenstoelenvocht bij. Kruid met peper en zout. Laat 5 minuten sudderen tegen de kook aan. Voeg de laatste minuut de spekreepjes toe.
  5. Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Giet af en meng meteen met de paddenstoelensaus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 602.77 kcal
Koolhydraten 68.99 g
waarvan suikers 4.59 g
Vet 24.77 g
waarvan verzadigd 6.86 g
Proteïnen 22.82 g
Vezels 6.93 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin