Gehaktballetjes met krieken

40 MIN
4 personen
Gehaktballetjes met krieken

Een echte Belgische klassieker: gehaktballetjes met krieken en patatjes erbij. Een favoriet van jong en oud, laat het smaken!

Ingrediënten

  • 800 g kalfsgehakt
  • 800 g krieken, ingemaakt, bokaal
  • 800 g krielaardappelen, geschild
  • 1 el suiker
  • 50 g maïszetmeel
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 1 bosje peterselie, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C
  2. Kruid het gehakt met peper, zout en nootmuskaat. Rol er balletjes van en leg ze in een ovenschaal. Zet 20 tot 25 minuten in de oven, tot de balletjes gaar zijn.
  3. Kook de krieltjes in 15-18 minuten gaar in gezouten water. Giet af en meng met het klontje boter en de fijngehakte peterselie. Kruid met peper en zout.
  4. Laat de krieken uitlekken en vang het sap op. Roer de maïzena los in wat sap van de krieken. Breng de rest van het sap aan de kook. Voeg al roerend het maïszetmeel toe. Laat zachtjes koken tot het sap bindt. Voeg de krieken toe en doe er suiker naar smaak bij. Laat nog even verwarmen.
  5. Serveer de gehaktballetjes met de krieken en de krieltjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 641.79 kcal
Koolhydraten 74.56 g
waarvan suikers 27.27 g
Vet 16.54 g
waarvan verzadigd 8.68 g
Proteïnen 43.71 g
Vezels 8.95 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin