Orzo met kippenhaasjes geroosterde wortelen en tzatziki

35 MIN
2 personen
Orzo met kippenhaasjes geroosterde wortelen en tzatziki

Orzo betekent letterlijk 'gerst' in het Italiaans en is een pastasoort in de vorm van grote rijstkorrels. Voor het komkommer-yoghurtsausje liet ik me inspireren door tzatziki, maar dan in een snelle, gemakkelijke versie!

Ingrediënten

  • 3 wortelen
  • 1 rode ui
  • 2 kl Griekse kruidenmix
  • 1 el vloeibare honing
  • ½ komkommer
  • 10 gr bieslook
  • 125 gr Griekse yoghurt
  • 125 gr orzo
  • 300 gr kippenhaasjes
  • olijfolie
  • 1 kl witte wijnazijn
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bedek een bakplaat met bakpapier. Breng een pot gezouten water aan de kook voor de pasta.
  2. Snijd de wortelen in de lengte in 4 (schillen hoeft niet). Snijd de ui in partjes. Schik de wortelen en ui op de bakplaat. Strooi de helft van de Griekse mix erover, kruid met zout en zwarte peper en besprenkel met honing en olijfolie. Zet 20-25 min. in de oven, schep halverwege om (zie tip).
  3. Yoghurtsausje: Snijd de komkommer in blokjes. Hak de bieslook fijn. Meng de yoghurt met de komkommer, bieslook, honing, witte wijnazijn, een scheutje olijfolie en kruid met zout en zwarte peper.
  4. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  5. Kruid de kippenhaasjes met de rest van de Griekse mix, zout en zwarte peper. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de kippenhaasjes 3-4 min. per kant.
  6. Serveer de orzo met de kippenhaasjes, de geroosterde wortelen en het yoghurtsausje. Smakelijk!
  7. TIP: Houd je van beetgare wortelen? Zet dan 20 min. in de oven. Voor zachtere wortelen, laat nog enkele minuten langer in de oven. Proef vooral wat je 't lekkerste vindt!