Snelle orzo met gehaktballetjes, pesto, gepofte kerstomaten en feta
15 MIN
2 personen
Op drukke dagen wil je vlug-vlug aan tafel. Daarom serveer ik je een even-koken-en-schep-maar-lekker-weg-gerecht. Een Grieks geïnspireerd gerecht met gehaktballetjes, pesto, kerstomaten én feta. Smullen maar!
Ingrediënten
125 gr orzo
300 gr varkens-kalfsgehakt
300 gr kerstomaten (aan een takje)
1 teentje knoflook
50 gr verse pesto
50 gr feta
olijfolie
zwarte peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de orzo. Kook in zo'n 8 min. al dente.
Rol intussen het gehakt in balletjes ter grootte van een pingpongbal.
Verhit een scheutje olijfolie in de pan en bak de balletjes 5-8 min. op hoog vuur.
Kruid met zout en zwarte peper. Haal uit de pan en houd warm.
Verhit opnieuw een scheutje olijfolie in diezelfde pan op middelhoog vuur. Knip de kerstomaten in trosjes en schik in de pan (zie tip). Pers de knoflook erbij en zet een deksel op de pan. Laat de kerstomaten 2-4 min. poffen en meng door de knoflook. Kruid met zout en zwarte peper.
Giet de orzo af en bewaar een kopje van het kookvocht. Giet de orzo opnieuw in de pot en voeg de pesto toe. Roer om en voeg eventueel een scheutje kookvocht toe.
Schep de orzo in een diep bord. Schik de balletjes, gepofte kerstomaten en de getakaas erbij. Smakelijk!
TIP: Je kan de kerstomaten ook volledig van de steel halen, makkelijker om te poffen en op te eten.