Naanbrood met kip, koolrabitzatziki, rode biet en dille

35 MIN
2 personen
Naanbrood met kip, koolrabitzatziki, rode biet en dille

Wij worden helemaal gelukkig als naanbrood dienst doet als bord. En zeker als alle smaken nog eens kloppen ook. Aardse rode bieten, heerlijke, frisse tzatziki van koolrabi en malse kip. Werk het geheel af met wat dille en dig in!

Ingrediënten

  • 1 rode biet
  • 300 gr kippendij
  • 1 koolrabi
  • 10 gr dille
  • 10 gr munt
  • 125 gr volle yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kl Griekse kruidenmix
  • ½ citroen
  • 2 stuks naanbrood
  • olijfolie
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de rode biet in parten (schillen hoeft niet) en schik samen met de kip op de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en kruid met zout en zwarte peper. Rooster 20-25 min. in de oven.
  3. Tzatziki: schil de koolrabi en rasp fijn. Hak de munt en dille fijn (houd enkele takjes apart voor de afwerking). Meng de helft van de koolrabi onder de yoghurt, samen met de fijngehakte munt en dille. Pers de knoflook erbij en breng op smaak met wat citroensap (zie tip), Griekse mix, zout en zwarte peper.
  4. Rooster het naanbrood 5 min. in de oven, broodrooster of met een scheutje olijfolie in een pan.
  5. Bestrijk het naanbrood met een laagje tzatziki. Snijd of trek de kippendij in hapklare stukken en schik samen met de rode biet en de overige koolrabi op het brood. Werk af met de resterende takjes dille en een snuifje Griekse mix. Smakelijk!
  6. TIP: Heb je nog wat citroensap over? Pers dan over de kip die uit de oven komt.