Mosselen met chorizo en venkel in papillot

20 MIN
4 personen
Mosselen met chorizo en venkel in papillot

Een heerlijk simpel, licht en zomers voorgerechtje, ideaal om te bereiden op de barbecue, maar het kan ook in de oven. Deze papillot is een zakje vol smaken: venkel chorizo, noilly prat, look, peterselie en citroen. Allemaal frisse en kruidige aroma's die perfect samengaan met de mosseltjes.

Ingrediënten

  • 2 kg mosselen
  • 100 g chorizo
  • 1 venkel
  • 2 teentjes knoflook
  • 8 takjes bladpeterselie
  • 1 citroen
  • 2 stokbroodje
  • 200 ml Noilly Prat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Spoel de mosselen grondig en laat uitlekken. Snij de chorizo in fijne blokjes. Snij de venkel in fijne plakjes. Snij de blaadjes en de steeltjes van de bladpeterselie fijn. Snij de knoflook in fijne plakjes. Snij de citroen in partjes.
  2. Neem vier kommetjes en leg er een dubbele laag aluminiumfolie in. Verdeel er de mosselen, knoflook, venkel, chorizo, fijngehakte peterselie en de Noilly Prat over. Kruid met peper en zout. Vouw de papillotten goed dicht maar geef ze nog wat ruimte zodat de mosselen zich kunnen openen. Leg de mosselen 10-15 minuten op de rooster van de barbecue, dicht bij het vuur.
  3. Controleer of de mosselschelpen open zijn. Serveer met een partje citroen en stokbrood.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 487.16 kcal
Koolhydraten 60.06 g
waarvan suikers 10.96 g
Vet 12.02 g
waarvan verzadigd 5.08 g
Proteïnen 23.53 g
Vezels 4.66 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin