Mosselen met pastis en venkel

25 MIN
4 personen
Mosselen met pastis en venkel

Op zoek naar een originele manier om mosselen klaar te maken? Deze versie met pastis en venkel smaakt heerlijk Zuiders! Serveer met stokbrood.

Ingrediënten

  • 4 kg mosselen
  • 2 venkel
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 stokbroodje
  • 100 ml pastis
  • 100 ml lichte room
  • 1 el boter
  • 1 kl venkelzaad
  • peper

BEREIDING

  1. Kuis en spoel de mosselen goed.
  2. Snij de venkel in fijne plakjes. Bewaar het venkelgroen voor de afwerking. Snij de knoflook in fijne plakjes.
  3. Smelt de boter en stoof de knoflook en de venkel aan. Blus met de pastis en laat 1 minuut inkoken. Doe er de venkelzaadjes bij en kruid met peper. Schep er de mosselen bij en laat 5 minuten afgedekt koken. Schud op en laat nog 3 minuten koken.
  4. Voeg room toe aan de saus en laat nog 1 minuutje pruttelen. Werk af met het venkelgroen. Serveer met stokbrood erbij.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 552.52 kcal
Koolhydraten 58.43 g
waarvan suikers 10.27 g
Vet 15.96 g
waarvan verzadigd 7.95 g
Proteïnen 28.23 g
Vezels 5.14 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin