Mini maïsblini's met tomatenrelish

35 MIN
4 personen
Mini maïsblini's met tomatenrelish

Een origineel en fris hapje, deze mini maïsblini’s met een relish van tomaten. Serveer op een zomerse avond, of als voorafje bij een barbecue.

Ingrediënten

  • 400 g tomaten, ontpit en fijngehakt
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 50 g bloem
  • 2 el maïsmeel
  • 1 ei, gesplitst
  • 4.5 el melk
  • 125 ml zure room
  • 1 kl olijfolie extra vierge
  • 2 klontjes boter
  • 1 el basilicum, fijngehakt
  • peper en zout, van de molen

BEREIDING

  1. Meng in een kom de fijngehakte tomaten met de basilicum, de olijfolie, rode ui en de teentjes knoflook. Kruid met wat peper en zout naar smaak. Laat even rusten.
  2. Meng in een andere kom de bloem met het maïsmeel. Kruid met eenvierde koffielepel zout en eenvierde koffielepel peper.
  3. Meng apart de melk met de eidooier en meng dit onder het bloemmengsel.
  4. Klop met de mixer het eiwit stijf en roer het geleidelijk door het bloem-melkmengsel.
  5. Bak het deeg in boter tot pannenkoeken. Bak ze langs beiden kanten gaar. Herhaal tot het deeg op is. Beleg de pannenkoeken met de zure room en het tomatenmengsel. Serveer meteen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 277.29 kcal
Koolhydraten 22.64 g
waarvan suikers 6.07 g
Vet 17.35 g
waarvan verzadigd 9.86 g
Proteïnen 6.96 g
Vezels 2.39 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin