Gazpacho

15 MIN
12 personen
Gazpacho

Gazpacho is een Andalusische koude soep op basis van tomaten en andere frisse groenten. Serveer ijskoud op warme dagen, met croutons bij.

Ingrediënten

  • 1 kg trostomaat, ontpit en in blokjes
  • 1 komkommer, geschild, ontpit en in blokjes
  • 1 rode paprika, ontpit en in blokjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • 1 el sherry-azijn
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Doe de trostomaten, komkommer, rode paprika, ui en knoflook in de blender. Zeef de groentenpuree tot een gazpacho.
  2. Roer er de olijfolie en sherryazijn door het soepje. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Serveer goed gekoeld.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 73.13 kcal
Koolhydraten 4.64 g
waarvan suikers 2.46 g
Vet 5.25 g
waarvan verzadigd 0.74 g
Proteïnen 1.34 g
Vezels 1.7 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin