Millefeuille van lamsgehakt en Provençaalse groenten

75 MIN
8 porties
Millefeuille van lamsgehakt en Provençaalse groenten

Een verrassend Zuiderse hartige taart met heel veel groentjes, deze millefeuille van lamsgehakt en Provençaalse groenten

Ingrediënten

  • 500 g lamsgehakt
  • 300 g bladerdeeg
  • 2 rode ui, fijngesnipperd
  • 2 rode paprika's, in blokjes
  • 2 gele paprika's, in blokjes
  • 1 courgette, in blokjes
  • 1 venkel, in blokjes
  • 200 g Champignons, in plakjes
  • 2 aubergines, in plakken
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 400 g tomatenblokjes
  • 3 eieren
  • 7 el olijfolie
  • Provençaalse kruiden
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Leg de aubergines in een grote ovenschaal en besprenkel ze met 2 eetlepels olijfolie. Zet 10 minuten in de oven. Laat drogen op keukenpapier.
  3. Fruit de ui glazig in 3 eetlepels olijfolie. Voeg het lamsgehakt toe en bak rul. Kruid met Provençaalse kruiden, peper en zout. Voeg de tomatenblokjes toe en laat nog 2 minuten stoven. Laat afkoelen.
  4. Roerbak de paprika's 2 minuten in de rest van de olijfolie. Doe er de venkel en de knoflook bij. Roerbak 3 minuten. Voeg de champignons en de courgette toe en roerbak nog 3 minuten.
  5. Klop 2 eieren los en meng ze door het afgekoelde gehakt.
  6. Leg het bladerdeeg op bakpapier in een langwerpige bakvorm. Laat voldoende deeg over de rand hangen. Prik de bodem in met een vork. Vul de vorm met afwisselend laagjes aubergine, groentemix en gehakt. Begin en eindig met plakjes aubergine. Vouw het deeg over de vulling. Druk lichtjes aan en maak de rand dicht met wat water. Bestrijk met het overig, losgeklopt ei. Zet 30 minuten in de oven.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 491.43 kcal
Koolhydraten 27.75 g
waarvan suikers 9.67 g
Vet 31.99 g
waarvan verzadigd 9.87 g
Proteïnen 21 g
Vezels 6.73 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin