Papa a la Huancaìna (Peruviaanse aardappelsalade met kaassaus)

10 MIN
4 personen
Papa a la Huancaìna (Peruviaanse aardappelsalade met kaassaus)

Ga mee op reis naar Zuid-Amerika met deze verrassende Peruviaanse aardappelsalade met kaassaus (papa a la huancaìna). Heerlijk bij een stukje vlees!

Ingrediënten

  • 4 aardappelen
  • 150 g sla
  • 12 zwarte olijven
  • 1 ui, grof gehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eieren, hardgekookt en in kwartjes
  • 100 g plattekaas
  • 2 el olie
  • 1 el bieslook, fijngesnipperd
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Giet af en snijd ze in dikke plakken.
  2. Meng in de blender de kaas samen met de ui, de knoflook, het citroensap en de olie. Kruid met peper en zout en mix tot een saus.
  3. Bedek de borden met de sla en leg er de aardappelschijven op. Overgiet ze met de saus.
  4. Werk af met de eieren, olijven en de bieslook. Serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 232.64 kcal
Koolhydraten 11.2 g
waarvan suikers 3.21 g
Vet 15.48 g
waarvan verzadigd 3.43 g
Proteïnen 11.38 g
Vezels 3.06 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin