Gevulde champignons

20 MIN
4 porties
Gevulde champignons

Een heerlijk feestelijk hapje, deze champignons gevuld met gehakt en lekker veel kruiden.

Ingrediënten

  • 12 champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 g gemengd gehakt
  • 1 ei
  • 1 el paneermeel
  • 2 el peterselie, gehakte
  • 1 el bieslook, gehakte
  • 1 el dragon
  • 2 tomaten
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Wrijf de champignons droog schoon. Breek de steeltjes uit de hoeden, snipper ze fijn. Pel en plet de knoflook. Snij de ham in stukjes.
  3. Maak het gehakt aan met het paneermeel en het ei. Vermeng met de champignonsteeltjes, de helft van de peterselie, de bieslook en de dragon. Kruid eventueel bij met peper en zout.
  4. Zet de gevulde champignons in een lichtjes ingevette ovenschaal, dicht tegen elkaar aan zodat ze rechtop blijven staan. Kruid met peper uit de molen. Bestrijk de randen van de champignonhoeden met wat olijfolie.
  5. Maak kleine balletjes van het gehaktmengsel. Vul er de champignonhoeden mee.
  6. Spoel de tomaten, snijd ze in plakjes. Leg ze in een ovenschaal en zet er de gevulde champignons op. Zet 15 minuten in de oven.
  7. Bestrooi met de rest van de peterselie. Serveer warm of lauw.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 175.08 kcal
Koolhydraten 9.39 g
waarvan suikers 1.65 g
Vet 9.86 g
waarvan verzadigd 2.66 g
Proteïnen 11.55 g
Vezels 2.78 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin