Luikse salade met gemarineerd buikspek

25 MIN
2 personen
Luikse salade met gemarineerd buikspek

We hebben van het bekende gerecht Luikse salade een barbecue versie gemaakt! Met heerlijk gemarineerd buikspek van de barbecue, en natuurlijk boontjes, krielaardappelen, een zachtgekookt eitje en een heerlijke dressing erbij. Echte zomerkost!

Ingrediënten

  • 400 g krielaardappelen
  • 1 bio-ei
  • 1 sjalot
  • 200 g sperziebonen
  • 10 g krulpeterselie
  • 2 little gems
  • 4 plakken gemarineerd buikspek
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • ½ el mosterd
  • 1 kl wittewijnazijn
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Warm je barbecue op (kolen of gas) als je die gebruikt.
  2. Was de krieltjes, halveer ze en breng een pot gezouten water aan de kook. Kook de krieltjes 18 minuten. Giet af.
  3. Breng een steelpannetje met water aan de kook en kook het (de) ei(eren) zacht in 5-7 minuten. Laat schrikken onder koud water en pel.
  4. Snij de sjalot fijn. Snij de uiteinden weg van de sperziebonen. Hak de peterselie fijn. Breng opnieuw een potje water aan de kook en voeg de sperziebonen toe. Kook ze 6 minuten. Gief af.
  5. Snij de wortel van de little gem en maak de blaadjes los. Halveer ze. Meng de extra vierge olijfolie, de fijngesneden sjalot, de helft van de fijngehakte peterselie, de mosterd, per persoon 1 eetlepel water en de wittewijnazijn door elkaar tot een dressing. Kruid met peper en zout.
  6. Bak het gemarineerd buikspek 2-3 minuten aan elke kant op de barbecue (of in wat arachideolie in een pan). Snij dan in reepjes.
  7. Meng de gekookte boontjes met de dressing. Verdeel de slablaadjes over de borden. Schep hierop de boontjes. Leg er krielaardappelen, de reepjes buikspek en een gehalveerd eitje bij. Overstrooi met de rest van de peterselie en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 885.94 kcal
Koolhydraten 44.24 g
waarvan suikers 3.06 g
Vet 63.23 g
waarvan verzadigd 16.8 g
Proteïnen 32.27 g
Vezels 10.3 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin