Lentestamppot met kippenworst

30 MIN
4 personen
Lentestamppot met kippenworst

Heb je al eens stoemp gemaakt met warmoes en raapjes? Heerlijk verrassend en echte lente kost. Lekker met een kippenworstje erbij! Laat het smaken.

Ingrediënten

  • 4 kippenworsten
  • 800 g bloemige aardappelen
  • 1 bussel warmoes
  • 4 rapen
  • 3 lente-uitjes
  • 2 eidooiers
  • 100 ml melk
  • 3 el boter
  • nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en rapen en snij ze in gelijke blokjes. Kook gaar in 20 min. in gezouten water.
  2. Snij de stengels van de warmoes in stukjes, snij de bladeren grof. Smelt boter in een pan en roerbak de warmoesstengels 3 min. Voeg dan de bladeren toe en roerbak nog 1 min.
  3. Giet de aardappelen en rapen af en stamp grof. Roer er de eidooiers, boter, melk en gestoofde warmoes door. Snij de lente-ui in ringen en roer ook door de stampot. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  4. Verhit boter in de pan en bak de kippenworsten goudbruin. Serveer met de lentestamppot.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 617.48 kcal
Koolhydraten 46.92 g
waarvan suikers 6.55 g
Vet 31.61 g
waarvan verzadigd 15.9 g
Proteïnen 35.02 g
Vezels 9.16 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin