Lamsfilets met za'atar en kikkererwten-sperziebonensalade

30 MIN
2 personen
Lamsfilets met za'atar en kikkererwten-sperziebonensalade

Za'atar is een Midden-Oosterse kruidenmengeling met sesamzaad, sumak en tijm. We gebruiken het hier om malse lamsfilets mee te kruiden.

Ingrediënten

  • 150 g sperziebonen
  • 1 blik kikkererwten
  • 10 g munt
  • 2 el tahin
  • 1 teentje knoflook
  • ½ citroen
  • 2 lamssteaks
  • 1 el za'atar
  • 2 el olijfolie
  • ½ kl cayennepeper
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de uiteinden van de sperzieboontjes. Giet de kikkererwten af en laat uitlekken. Pluk de blaadjes munt en hak grof. Breng een pot water aan de kook en kook de sperziebonen beetgaar in 5 minuten.
  2. Doe de tahin in een kommetje en pers er het teentje knoflook bij. Pers het sap van de halve citroen en voeg ook toe. Kruid met cayennepeper, peper en zout. Roer de dressing goed los en voeg eventueel enkele druppels lauw water toe voor een mooie lopende saus.
  3. Wrijf het lamsvlees rondom in met 1 eetlepel olijfolie en wentel ze door de za'atar. Bestrooi ze met zout en peper.
  4. Doe de sperziebonen samen met de kikkererwten en de munt in een schaal. Druppel er de helft van de dressing over.
  5. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een antikleefpan en bak de lamsfilets 3-4 minuten aan elke kant. Leg ze op een bord en bedek met aluminiumfolie. Laat 5 minuten rusten en snij dan in plakjes.
  6. Serveer de plakken lamsfilet met de boontjessalade en de rest van de dressing.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 829.22 kcal
Koolhydraten 43.4 g
waarvan suikers 7.97 g
Vet 47.67 g
waarvan verzadigd 13.02 g
Proteïnen 52.62 g
Vezels 16.08 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin