Kipsatés met za'atar, couscous en een munt-yoghurtsaus

35 MIN
2 personen
Kipsatés met za'atar, couscous en een munt-yoghurtsaus

Lekker sappige kipsatés met za'atar, een Midden-Oosterse kruidenmengeling met sesamzaad, sumak en tijm. Lekker met het frisse munt-yoghurtsausje.

Ingrediënten

  • 1 broccoli
  • 1 teentje knoflook
  • 10 g munt
  • 30 g gedroogde abrikozen
  • 60 ml Griekse yoghurt
  • 130 g couscous
  • ½ groentebouillonblokje
  • 2 kipfilet
  • 1 kl za'atar
  • 30 g amandelschilfers
  • 1 limoen
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Snij de broccoli in kleine roosjes. Pel en hak de knoflook fijn. Pluk de muntblaadjes en snij in fijne reepjes. Snij de abrikozen in stukjes.
  2. Doe de yoghurt, de helft van de munt en de look in een kommetje en meng door elkaar. Kruid met peper en zout.
  3. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hierop de broccoliroosjes. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en zet 16-18 minuten in de oven.
  4. Kook 250 milliliter water en los er een half bouillonblokje in op. Doe de couscous in een kom en schenk er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 10 minuten wellen. Schep dan de couscous om met een vork om mooi luchtig te maken.
  5. Snij de kip in repen en prik ze op een stokje. Bestrijk ze met de za'atar. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een antikleefpan en bak de kipsatés op een matig vuur, totdat ze mooi goudbruin zijn aan alle kanten.
  6. Roer de couscous los met een vork en voeg de gedroogde abrikozen, amandelschilfers, geroosterde broccoli en het sap van 1 limoen toe. Besprenkel met 1 eetlepel olijfolie en kruid met peper en zout.
  7. Serveer de kipsatés met het yoghurtsausje en de couscous. Garneer met de rest van de munt.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 698.78 kcal
Koolhydraten 30.55 g
waarvan suikers 18.97 g
Vet 44.9 g
waarvan verzadigd 7.5 g
Proteïnen 41.14 g
Vezels 6.33 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin