Kipsatés met za'atar, couscous en een munt-yoghurtsaus

35 MIN
2 personen
Kipsatés met za'atar, couscous en een munt-yoghurtsaus

Lekker sappige kipsatés met za'atar, een Midden-Oosterse kruidenmengeling met sesamzaad, sumak en tijm. Lekker met het frisse munt-yoghurtsausje.

Ingrediënten

  • 1 broccoli
  • 1 teentje knoflook
  • 10 g munt
  • 30 g gedroogde abrikozen
  • ½ potje magere Griekse yoghurt
  • ½ groentebouillonblokje
  • 130 g couscous
  • 2 kipfilet
  • 4 satéprikker
  • 1 el za'atar
  • 30 g amandelschilfers
  • ½ limoen
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Snij de broccoli in kleine roosjes. Pel en hak de knoflook fijn. Pluk de muntblaadjes en snij in fijne reepjes. Snij de abrikozen in stukjes.
  2. Doe de yoghurt, de helft van de munt en de knoflook in een kommetje en meng door elkaar. Kruid met peper en zout.
  3. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hierop de broccoliroosjes. Besprenkel met de helft van de olijfolie en zet 16-18 minuten in de oven.
  4. Breng per persoon 125 milliliter water aan de kook en los er de bouillon in op. Doe de couscous in een kom en schenk er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 10 minuten wellen. Schep dan de couscous om met een vork om mooi luchtig te maken.
  5. Snij de kip in de lengte doormidden en prik op de satéprikkers. Bestrooi ze met de za'atar. Verwarm de rest van de olijfolie in een antikleefpan en bak de kipsatés op een matig vuur, totdat ze mooi goudbruin zijn aan alle kanten.
  6. Roer de couscous los met een vork en voeg de gedroogde abrikozen, amandelschilfers, geroosterde broccoli en het sap de limoen toe. Kruid met peper en zout.
  7. Serveer de kipsatés met het yoghurtsausje en de couscous. Garneer met de rest van de munt.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 813.43 kcal
Koolhydraten 76.26 g
waarvan suikers 20.98 g
Vet 27.65 g
waarvan verzadigd 3.76 g
Proteïnen 57.28 g
Vezels 14.58 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin