Kung Pao Chicken met noedels, komkommer en paprika

35 MIN
2 personen
Kung Pao Chicken met noedels, komkommer en paprika

Kip Kung Pao is een klassieker uit de Chinese keuken met paprika, lente-ui en cashewnoten in een kleverige saus. We serveren 'm met frisse komkommer en noedels.

Ingrediënten

  • 1 minikomkommer
  • 2 el zoete chilisaus
  • 1½ rode paprika
  • 2 stengels lente-ui
  • 1 rode ui
  • 20 gr gember
  • 300 gr kippendij
  • 20 ml sojasaus
  • 1 kl witte wijnazijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 gr udon noedels
  • 25 gr cashewnoten
  • olie
  • 1 el bruine suiker
  • 1 el maïszetmeel
  • chilivlokken
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snijd de komkommer in fijne plakjes. Meng met de zoete chilisaus en laat marineren.
  2. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de noedels.
  3. Snijd de paprika in stukken van 1-2 cm. Snijd de lente-ui in schuine stukken van 2-3 cm en de ui in fijne parten. Snijd de gember julienne (in fijne staafjes). Snijd de kip in hapklare stukken.
  4. Sticky sojasaus: meng (in een schone confituurpot en schudden maar) de sojasaus, witte wijnazijn, bruine suiker, maïszetmeel, 1 el water en 1 kl (sesam)olie per persoon. Pers de knoflook erbij.
  5. Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking.
  6. Verhit een scheutje olie in een (wok)pan op hoog vuur. Bak de paprika, lente-ui, rode ui, gember en kip 5-7 min. onder voortdurend wokken (zie tip). Voeg vervolgens de sticky sojasaus en cashewnoten toe en laat nog 1-2 min. doorwarmen. Proef en breng op smaak met extra zout en (optioneel) chilivlokken.
  7. Serveer de noedels met Kung Pao Chicken en werk af met de komkommer. Eten met stokjes is toegestaan! Smakelijk!
  8. TIP: Wij houden wel van beetgare groenten. Heb je ze liever wat meer doorbakken? Wok dan eerst 2-3 min. en voeg daarna de kip pas toe en bak nog 5-7 min. mee.