Pad thai met krokante kip, prei en sojascheuten

35 MIN
2 personen
Pad thai met krokante kip, prei en sojascheuten

Weet je waar wij plezier uit halen? Echte streetfood-klassiekers en takeaway-toppers zo nabootsen, dat je ze alleen nog maar zelf wil maken. En, is het ons gelukt met deze Pad Thai? Laat het zeker weten!

Ingrediënten

  • 1 prei
  • 1 lente-uitje
  • 2 wortelen
  • 4 el sojasaus
  • 1 teentje knoflook
  • ½ limoen
  • 10 gr sesamzaadjes
  • 3 el paneermeel
  • 300 gr kippenhaasjes
  • 100 gr soajascheuten
  • 150 gr udon noedels
  • olie
  • 1 el bloem
  • snuifje chilivlokken
  • 1 kl bruine suiker
  • 1 kl zout

BEREIDING

  1. Breng een ruime pot lichtgezouten water aan de kook voor de noedels.
  2. Snijd de prei en lente-ui in dunne ringen en de wortel julienne (schillen hoeft niet).
  3. Saus: meng de sojasaus met de bruine suiker. Pers de knoflook en het sap van de limoen erbij.
  4. Krokante kip: meng de bloem met ongeveer 3 el water in een diep bord tot een vloeibaar beslag. Schep het sesamzaad en paneermeel in een ander diep bord, kruid met chilivlokken en zout en meng goed. Haal de kippenhaasjes eerst door het beslag en vervolgens door het paneermeel met sesamzaad.
  5. Verhit een scheutje (sesam)olie in een wokpan en roerbak de wortel, prei en het wit van de lente-ui op een middelhoog vuur. Voeg na 5 min. ook de sojascheuten en saus toe en zet het vuur lager.
  6. Kook intussen de noedels volgens de instructies op de verpakking. Giet af en voeg toe aan de wokpan met groenten. Roer goed om.
  7. Verhit intussen een flinke scheut olie in een andere, grote pan. Bak de kip zo’n 4-5 min. per kant op middelhoog vuur, tot ze krokant en goudbruin is.
  8. Schik de Pad Thai in een diep bord of kom. Schik de krokante kip erbovenop. Werk af met het groen van de lente-ui. Smakelijk!
  9. TIP: Gebruik één hand om de kip door de natte beslag te halen en je andere hand om door het paneermeel te halen. Zo voorkom je dat beide handen, en bijgevolg ook de hele keuken, vol smurrie hangen.