Krokante tofu met Aziatische salade en geroosterde cashews

20 MIN
2 personen
Krokante tofu met Aziatische salade en geroosterde cashews

De zon op je bord, asian style! Een heerlijke gezonde salade met krokant gebakken tofu, frisse groentjes met een pittige dressing en daarbij geroosterde cashewnoten. Origineel en bovendien erg gezond. Dat zal smaken!

Ingrediënten

  • 20 g gember
  • 200 g tofu
  • 2 el sesamolie
  • 1 stick honing
  • 30 g cashewnoten
  • 1 wortel
  • ½ komkommer
  • 2 lente-uitjes
  • ½ limoen
  • ½ rode chilipeper
  • 50 g sojascheuten
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil en rasp de gember. Laat de tofu goed uitlekken en snij in blokjes. Meng de sesamolie met de geraspte gember, honing, peper en zout. Leg de tofublokjes 5 minuten in deze marinade.
  2. Verhit een antikleefpan zonder vetstof en voeg de cashewnoten toe. Rooster ze tot ze lichtjes beginnen te kleuren en schep uit de pan.
  3. Schil en rasp de wortel(en) met een grove rasp. Snij de komkommer in balkjes. Snij de lente-ui in schuine ringen.
  4. Verhit de antikleefpan opnieuw. Schep de tofublokjes uit de marinade (hou de marinade bij) en bak de tofublokjes op hoog vuur krokant.
  5. Pers het sap van de limoen. Halveer de rode chilipeper overlangs en schraap er de zaadjes uit met een koffielepel. Snij de chilipeper in fijne blokjes. Meng het limoensap en de rode chilipeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt) door de rest van de marinade. Verdeel de komkommer, lente-ui en geraspte wortel, sojascheuten over de borden en besprenkel met de dressing.
  6. Schik de blokjes krokant gebakken tofu bovenop de groenten, strooi er de cashewnoten over en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 418.45 kcal
Koolhydraten 16.74 g
waarvan suikers 9.16 g
Vet 29.19 g
waarvan verzadigd 4.84 g
Proteïnen 17.62 g
Vezels 10.04 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin