Kipsalade met wortel, rozijnen en pecannoten

25 MIN
4 borden
Kipsalade met wortel, rozijnen en pecannoten

Een frisse kipsalade op smaak gebracht met wortel, rozijntjes en pecannoten. Ideaal als lichte lunch. Deze heerlijke salade is makkelijk en snel klaar!

Ingrediënten

  • 6 kipfilet, zonder vel
  • 1 krop sla, in stukken
  • 70 g pecannoten, geroosterd en fijngehakt
  • 3 wortelen, geraspt
  • 40 g rozijnen
  • 1 el citroensap
  • 60 ml mayonaise
  • 3 el peterselie, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de kip 8-10 minuten gaar in gezouten water. Schep uit de pan en snijd in kleine stukjes.
  2. Meng de stukjes kip met de wortelrasp, de pecannoten, de rozijntjes, de mayonaise en de peterselie. Roer goed om en voeg het citroensap, peper en zout toe.
  3. Verdeel de sla over de borden en schik hier de kipsalade over.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 544.16 kcal
Koolhydraten 13.87 g
waarvan suikers 10.81 g
Vet 27.4 g
waarvan verzadigd 3.95 g
Proteïnen 58.99 g
Vezels 5.28 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin