Kip met druiven en dragon

20 MIN
4 personen
Kip met druiven en dragon

Ingrediënten

  • 4 kippenborsten, zonder vel
  • 300 g rijst
  • 150 g witte druiven, gehalveerd
  • 100 ml witte wijn
  • 140 ml room
  • 2 el olijfolie
  • 2 el dragon, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de rijst gaar zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Kruid de kip naar smaak met peper en zout. Bak ze goudbruin langs beide kanten in de olijfolie. Schenk er de wijn over en laat 1 minuut pruttelen.
  3. Voeg er de room aan toe en laat nog 2 minuten verder sudderen. Meng er na anderhalve minuut al roerend de druiven en de dragon door.
  4. Haal van het vuur en schep uit in de borden. Serveer met een portie rijst.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 485.8 kcal
Koolhydraten 25.44 g
waarvan suikers 5.11 g
Vet 22.35 g
waarvan verzadigd 8.5 g
Proteïnen 40.57 g
Vezels 1.33 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin