Arroz con pollo

45 MIN
4 porties
Arroz con pollo

Arroz con pollo is een Spaans eenpansgerecht met kip en rijst. Het doet wat denken aan paella, maar is sneller klaar.

Ingrediënten

  • 4 kipfilet, in blokjes
  • 250 g rijst
  • 1 groene paprika, in blokjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 250 g erwten
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 50 g zwarte olijven, gehalveerd
  • 1 el tomatenpuree
  • 50 ml kippenbouillon
  • 50 ml witte wijn
  • 2 el olijfolie
  • 1 kl komijn
  • 1 kl paprikapoeder
  • 1 plukje saffraan
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kruid de kippenblokjes met de paprikapoeder, peper en zout.
  2. Verhit de olijfolie in een pan op een middelhoog vuur. Bak de kip goudbruin. Schep uit de pan en zet even opzij.
  3. Stoof in dezelfde pan de ui met de knoflook glazig. Voeg de paprika's en de tomatenpuree toe. Roerbak enkele minuten. Kruid bij met de komijn, de saffraan, peper en zout. Voeg de kippenblokjes terug toe. Schenk er de bouillon en de witte wijn bij. Laat 30 minuten sudderen.
  4. Kook de rijst gaar in gezouten water zoals aangegeven op de verpakking.
  5. Blancheer de erwtjes in enkele minuten gaar in gezouten water. Laat schrikken onder koud water en even uitlekken.
  6. Meng de rijst met de kip-stoverij, de olijven en de erwtjes. Verdeel over de borden en werk af met de peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 395.22 kcal
Koolhydraten 30.58 g
waarvan suikers 5.04 g
Vet 11.44 g
waarvan verzadigd 1.82 g
Proteïnen 36.68 g
Vezels 6.82 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin