Kalkoenfilet met kruiden, Griekse yoghurt en zilverui

20 MIN
4 personen
Kalkoenfilet met kruiden, Griekse yoghurt en zilverui

Ontdek deze frisse en lichte bereiding van kalkoenfilet met kruiden, Griekse yoghurt en gestoofde zilveruitjes. Goed voor de lijn!

Ingrediënten

  • 4 kalkoenfilet
  • 20 zilveruitjes
  • ½ citroen, geperst
  • 200 ml Griekse yoghurt
  • 2 el hazelnoten, fijngehakt
  • 1 scheutje olijfolie
  • boter
  • 1 el munt, fijngehakt
  • 1 el tuinkruid
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de grill voor.
  2. Kruid de kalkoenfilets met peper, zout en de tuinkruiden. Bestrijk ze met olijfolie en grill ze goudbruin en gaar op de grillplaat. Draai na enkele minuten om, zodat beide kanten grillen.
  3. Meng ondertussen de yoghurt in een kommetje met het citroensap, de munt en de hazelnoten. Kruid naar smaak af met peper en zout. Zet even opzij.
  4. Stoof de zilveruitjes halfgaar in een klontje boter. Kruid met peper en zout en laat uitlekken.
  5. Serveer de gegrilde kalkoenfilets met gebakken zilveruitjes en de yoghurt-dressing.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 228.09 kcal
Koolhydraten 7.88 g
waarvan suikers 5.85 g
Vet 14.28 g
waarvan verzadigd 4.25 g
Proteïnen 16.78 g
Vezels 1.41 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin