Kalkoenfilet met boerenkool en abrikozen

25 MIN
4 borden
Kalkoenfilet met boerenkool en abrikozen

Boerenkool is een makkelijk klaar te maken wintergroente. De combinatie met een lekker stukje kalkoen en gedroogde abrikozen is verrassend en lekker.

Ingrediënten

  • 4 kalkoenfilet
  • 1 boerenkool, grof gehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 6 gedroogde abrikozen, in stukjes
  • 2 el pijnboompitten
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kruid de kalkoenfilets met peper en zout. Bak ze goudbruin in 2 eetlepels olijfolie.
  2. Bak ondertussen de abrikozen, de pijnboompitjes en de knoflook in de overige olijfolie. Stoof ongeveer 3 minuten tot de pijnboompitten kleuren. Schep uit de pan en laat even rusten.
  3. Doe in dezelfde pan 75 milliliter water en voeg de boerenkool toe. Kruid bij met peper en zout en laat afgedekt enkele minuten garen.
  4. Schep dan de abrikozen, pijnboompitten en knoflook terug bij de boerenkool en roer goed om. Laat het water verdampen.
  5. Snijd de kalkoenfilets in plakjes en verdeel samen met de boerenkool-mengeling over de borden.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 272.55 kcal
Koolhydraten 12.15 g
waarvan suikers 7.37 g
Vet 16.42 g
waarvan verzadigd 2.46 g
Proteïnen 18.28 g
Vezels 2.39 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin