Kip Piri Piri

35 MIN
4 personen
Kip Piri Piri

Kip piri piri is een pittige gevogeltebereiding uit de Afrikaanse keuken, met uiteraard veel chilipepers. Niet voor mensen die niet graag pikant eten!

Ingrediënten

  • 4 kippenbouten
  • 1 rode paprika, in repen
  • 1 gele paprika, in repen
  • 1 rode ui, gepeld
  • 4 teentjes knoflook, gepeld
  • 2 chilipepers
  • 2 citroen, geraspt
  • 1 citroen, geperst
  • 4 el wijnazijn
  • 2 el worcestershiresaus
  • 1 el olijfolie
  • 6 takjes tijm
  • 1 handvol basilicum
  • 1 kl paprikapoeder
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Leg de kippenbouten met de velkant naar onder. maak enkele inkepingen en besprenkel ze met olijfolie. Kruid met peper en zout. Leg ze op een hete grillplaat en bak ze rondom goudbruin.
  3. Doe ondertussen de ui, de knoflook, de chilipepers, de citroenschillen en het citroensap in een blender. Schenk er de wijnazijn en de worcestershiresaus bij en breng op smaak met paprikapoeder, de basilicum, peper en zout. Schenk er op het einde nog een scheutje water bij en mix fijn tot een gladde saus.
  4. Giet de saus over in een braadslee en leg er de kip bij. Verlaag de temperatuur van de grillplaat en bak hierop de paprikareepjes. Draai regelmatig om. Voeg de paprikareepjes en de tijm bij de kip. Zet 10-15 minuten in de oven. Verdeel de kip met piri piri over de borden en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 416.11 kcal
Koolhydraten 16.13 g
waarvan suikers 7.8 g
Vet 11.42 g
waarvan verzadigd 2.69 g
Proteïnen 61.53 g
Vezels 4.86 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin