Indonesische rundvleespakketjes

35 MIN
16 stuks
Indonesische rundvleespakketjes

Deze filodeegpakketjes krijgen een heerlijk kruidige Indonesische rundvleesgehaktvulling. Lekker als voorgerechtje of bijgerecht.

Ingrediënten

  • 500 g rundergehakt
  • 16 vellen filodeeg
  • 3 sjalotten, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngeplet
  • 3 eieren, losgeklopt
  • 5 ml arachideolie
  • klontje boter
  • 1 kl komijn
  • 1 kl koriander, gemalen
  • 2 kl kerriepoeder
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Doe het gehakt in een grote kom en meng er de sjalot en knoflook door. Breng op smaak met komijn, koriander, kerriepoeder, peper en zout. Meng alles goed door elkaar.
  3. Bak het gehaktmengsel rul in een klontje boter. Haal van het vuur en laat afkoelen. Roer er vervolgens de helft van de eieren door.
  4. Bestrijk een vel filodeeg met arachideolie en bedek met een tweede vel. Snijd het geheel doormidden. Leg op elk deel een beetje gehaktmengsel in het midden. Bestrijk de randen met de rest van het ei en vouw alle zijden naar binnen. Herhaal dit tot al het deeg op is.
  5. Leg de pakketjes op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk de bovenkant van elk pakketje met wat losgeklopt ei. Laat ze in 20 minuten goudbruin bakken in de oven.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 165.89 kcal
Koolhydraten 13.52 g
waarvan suikers 0.18 g
Vet 8.37 g
waarvan verzadigd 3.27 g
Proteïnen 9.21 g
Vezels 0.31 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin