Griekse salade met feta

15 MIN
4 personen
Griekse salade met feta

Deze frisse salade eten de Grieken bijna dagelijks bij de lunch of avondeten, met uiteraard feta, tomaten, paprika, komkommer, rode ui en zwarte olijven.

Ingrediënten

  • 2 sneetjes volkoren brood, in blokjes
  • ½ kropsla
  • 1 rode paprika, in dunne reepjes
  • 2 tomaten, in partjes
  • ½ komkommer, in schijfjes
  • 12 zwarte olijven
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • 150 g feta, verkruimeld
  • 1 el yoghurt
  • 2 el citroensap
  • ½ kl dijonmosterd
  • 4 el olijfolie
  • 2 kl gedroogde oregano
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Bak de broodblokjes samen met de helft van de knoflook goudbruin en krokant in 2 eetlepels olijfolie. Kruid met zout.
  2. Meng in een kom de yoghurt met de rest van de olijfolie en knoflook. Voeg er het citroensap, de oregano en de mosterd aan toe. Roer om tot een smeuïge dressing. Kruid af met peper en zout.
  3. Verdeel de sla, paprikareepjes, tomaatpartjes en uiringen over 4 borden. Leg hierop de zwarte olijven en dressing. Werk af met de feta en croutons.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 351.46 kcal
Koolhydraten 18.09 g
waarvan suikers 5.89 g
Vet 25.99 g
waarvan verzadigd 8.38 g
Proteïnen 9.95 g
Vezels 5.54 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin