Griekse paella

40 MIN
4 personen
Griekse paella

Een Griekse versie van de Spaanse klassieker paella, met Griekse pasta in plaats van rijst. Aanrader!

Ingrediënten

  • 2 kg mosselen
  • 250 Griekse pasta
  • 4 sjalotten
  • 2 uien
  • 1 bussel prei
  • 150 g zongedroogde tomaten
  • 1 peper
  • 20 cl witte wijn
  • 150 g chorizo
  • olijfolie
  • 2 el peterselie, gehakt
  • 1 dopje saffraandraadje
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Spoel de mosselen tot het water helder blijft. Pel en snipper de sjalotten en de uien fijn. Spoel en snij de prei in fijne ringetjes. Laat de zongedroogde tomaatjes uitlekken en snij ze in reepjes. Spoel het pepertje, verwijder zorgvuldig de zaadjes en sn
  2. Stoof de helft van de uien en de sjalotten aan in de olijfolie. Schenk er de wijn bij. Voeg er de mosselen aan toe. Laat, afgedekt, op een hoog vuur koken tot de mosselen open zijn. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en zeef het kookvocht.
  3. Breng het gezeefde kookvocht aan de kook met 1 liter water en de saffraan. Doe er het pepertje bij. Kook de Griekse pasta gaar in de saffraanbouillon.
  4. Fruit de rest van de uien en de sjalot glazig in een likje olijfolie. Doe er de preiringetjes Laat 5 minuten stoven. Vermeng met de zongedroogde tomaatjes. Laat nog eventjes doorwarmen.
  5. Haal de mosselen uit hun schelp.
  6. Vermeng pasta, mosselen en groenten. Kruid naar smaak bij met peper en zout. Schep in een paellapan of een diepe serveerschaal.
  7. Bak de plakjes chorizo 1 minuut aan elke kant in een likje olijfolie. Leg ze bij de pasta. Werk af met gehakte peterselie en serveer meteen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 520.23 kcal
Koolhydraten 52.06 g
waarvan suikers 6.16 g
Vet 16.47 g
waarvan verzadigd 6.96 g
Proteïnen 29.14 g
Vezels 5.45 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin