Spaanse wok met rijst en scampi's

25 MIN
4 personen
Spaanse wok met rijst en scampi's

Dit is een snelle versie van paella, die toch niet moet inboeten aan smaak! Met scampi's, chorizo en paprika. Snel en lekker!

Ingrediënten

  • 400 g scampi's, gepeld en ontdarmd
  • 100 g chorizo, in plakjes
  • 300 g basmatirijst
  • 1 gele paprika, in reepjes
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 400 g tomatenblokjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 el arachideolie
  • ½ kl kurkuma
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verhit de arachideolie in de wok en stoof de ui met de knoflook kort aan. Voeg de paprikareepjes en de chorizo toe en roerbak enkele minuten.
  2. Voeg dan de rijst met de tomatenblokjes en de bouillon toe. Laat afgedekt 12 minuten koken.
  3. Roer de rijst met de groenten goed om. Voeg de scampi's toe en laat nog enkele minuten doorwarmen. Kruid bij met kurkuma, peper en zout.
  4. Verdeel de wok met scampi's over de borden en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 541.57 kcal
Koolhydraten 70.33 g
waarvan suikers 6.08 g
Vet 13.84 g
waarvan verzadigd 4.82 g
Proteïnen 31.59 g
Vezels 4.58 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin