Kippenbillen met chorizo, look en citroen in de oven

40 MIN
4 personen
Kippenbillen met chorizo, look en citroen in de oven

Alle ingrediënten voor deze 'traybake' gaan op 1 ovenschaal! Zo goed als geen werk en met een overheerlijk resultaat. Handig toch?

Ingrediënten

  • 8 kippenbillen
  • 200 g chorizo
  • 8 aardappelen, vastkokend
  • 1 rode paprika
  • 12 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 100 g feta
  • 1 el olijfolie
  • 1 el paprikapoeder
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Kruid de kippenbouten met paprikapoeder. Snij de chorizo in plakjes. Was de aardappelen goed en snij ze in blokjes. Snij de rode paprika's in blokjes van 2 cm. Boen de citroen schoon met heet water. Snij in plakjes.
  2. Neem een grote ovenplaat en bedek met bakpapier. Schik de kippenbillen, aardappelen, teentjes knoflook, paprika, chorizo en plakjes citroen door elkaar, maar zorg dat ze niet op elkaar liggen. Besprenkel met nog 1 eetlepel olijfolie. Kruid royaal met peper en zout. Zet 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Hak de peterselie fijn en verkruimel de feta. Serveer de ovenschotel met de feta en bladpeterselie erover gestrooid.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 727.55 kcal
Koolhydraten 38.33 g
waarvan suikers 6.01 g
Vet 30.62 g
waarvan verzadigd 13.38 g
Proteïnen 72.13 g
Vezels 6.58 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin